Ohajo

Robert Džouns Portman (R)

Robert Džouns Portman (Robert Jones Portman) je član Republikanske partije. Rođen je 1955. godine Sinsinatiju, Ohajo. Diplomirao je na Koledžu Dartmaut (Darthmouth College) i na Pravnom fakultetu Univerziteta u Mičigenu.

Portman je proveo deceniju kao saradnik advokatske kancelarije u Vašingtonu i Ohaju, pre nego što je postao saradnik u Beloj kući za vreme mandata Džordža Buša starijeg. Pobedio je na 1993. godine na specijalnim izborima za predstavnika drugog konkresnog distrikta Ohaja u Predstavničkom domu, i na toj funkciji je bio reizabran šest puta dok nije dao ostavku. Nakon toga predsednik Buš ga je imenovao za direktora Kancelarije za upravljanje i budžet u maju 2006. godine. Ovu funkciju obavljao samo godinu dana nakon što je dao ostavku i nastavio da se bavi politikom. Portman je svoju kampanju za mesto u Senatu najavio 2010. godine kada je svoje mesto napustio Džordž Vojinovič, i veoma lako je pobedio, a 2016. godine bio reizabran.

Kao senator, Portman se smatra umerenim republikancem, iako se u najvećoj meri slaže sa Trampovim stavovima. Portman je 2013. postao prvi republikanac koji je javno zagovarao i podržavao zakonsko priznanje istopolnih brakova.

Šerod Braun (D)

Šerod Braun (Sherrod Brown) je član Demokratske partije. Rođen je 1952. godine u Mensfildu, Ohajo. Po obrazovanju je master menadžer javne uprave i administracije, a diplomu je stekao na Državnom Univerzitetu u Ohaju.

Svoju političku karijeru je započeo početkom sedamdesetih godina radeći na kampanji demokrate Džordža Mekgoverna. Postao je član Predstavničkog doma Ohaja 1975. godine. Nakon toga, obavljao je funkcije predstavnika trinaestog kongresnog distrikta Ohaja od 1993. do 2007. godine i funkciju državnog sekretara Ohaja u periodu od 1983. do 1991. godine. Braun je na  izborima za Senat 2006. godine dobio svoj prvi mandat i od tada je reizabran dva puta 2012. i 2018. godine. U Senatu je bio predsedavajući nekoliko komiteta, Poljoprivrednog, Bankarskog i Etičkog.

Nakon osvajanja trećeg senatorskog mandata 2018. godine, Braun se smatrao potencijalnim kandidatom za demokratsku predsedničku nominaciju na ovogodišnjim izborima. Ipak, 7. marta 2019. godine izjavio je da se neće kandidovati na unutarstranačkim izborima.