Upravljački odbor

Sava Mitrović

Rođen je 24. decembra 1998. godine u Nišu, Republika Srbija. Student je četvrte godine Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu, na smeru međunarodni odnosi.

Predstavljao je FPN na evropskom takmičenju iz međunarodnog prava u Ljubljani (All-European International Humanitarian and Refugee Law Moot Court Competition). Uzeo je učešće na projektu „Clemson spring semester abroad, University of Belgrade 2019“. Pohađao je Letnju školu američkih studija. Takođe je učestvovao  na Beogradskom bezbednosnom forumu 2019. godine. Bio je angažovan na međunarodnom projektu „Jačanje studentskih veština u debatovanju i promocija demokratskih vrednosti među mladima“ u organizaciji Centra za evroatlantske studije i slovačke organizacije MESA10. Deo je projektnog tima za praćenje izbora u Sjedinjenim Američkim Državama.

Trenutno je na čelu sektora za međunarodnu saradnju u Centru za međunarodnu javnu politiku. Polja interesovanja su mu međunarodni odnosi, međunarodno pravo, evropske integracije i istorija. Tečno govori engleski, a služi se i francuskim jezikom.

Nikola Milinković

Rođen je 19. decembra 1998. u Kraljevu, Republika Srbija. Student je Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu, na smeru međunarodni odnosi. Učestvovao je na BIMUN konferenciji 2019. u organizaciji Udruženja za Ujedinjene Nacije Srbije i na Ajn Rend konferenciji u Varšavi 2020. u organizaciji Ajn Rend Instituta iz Kalifornije.

Od 2019. učestvuje u programu razmene Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu sa Univerzitetom Klemson iz Sjedinjenih Američkih Država, a 2019. učestvovao je i u Letnjoj školi američkih studija u organizaciji Centra za studije SAD FPN-a uz podršku Američke ambasade u Srbiji.

Član je redakcije portala americki-izbori.rs koji se bavi praćenjem ovogodišnjih izbora u SAD. Polja interesovanja su mu istorija, aktuelna politička dešavanja, međunarodni odnosi i politički sistem SAD. Služi se engleskim i nemačkim jezikom.

Ana Milojević

Ana Milojević rođena je 23. januara 2000. godine u Paraćinu, Republika Srbija. Studentkinja je Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu, na smeru međunarodna politika.

Učestvovala je na brojnim konferencijama kao što su BIMUN, NLW, IDEAL. Stipendista je programa FLEX koji finansira Vlada SAD-a i trenutno je aktivna u alumni zajednici programa.  Polja interesovanja su joj privreda, diplomatija, ekologija i humanitarni rad. Tečno govori engleski jezik.