Arkanzas

Džon Buzman (R)

Džon Nikols Buzman (John Nichols Boozman) je republikanski senator iz Arkanzasa. Rođen je 1950. u Šrivportu, Luizijana, a prvi put je u Senat izabran 2010 kao tek drugi republikanski senator iz Arkanzasa još od perioda Rekonstrukcije (period neposredno nakon kraja Građanskog rata). Na izborima 2016. je ponovo izabran uz poprilično ubedljivu razliku u odnosu na protivnike. Trenutni mandat mu traje do 2022.

Svoju političku karijeru, Buzman je započeo u Predstavničkom domu Sjedinjenih Država. Pobedio je na specijalnim izborima 2001. godine i na toj je funkciji bio do izbora u Senat 2010. Pre svoje političke karijere, Buzman je radio kao optičar.

Na osnovu analize više spoljnih rang lista, Buzman je prosečni republikanski član Kongresa koji glasa sa svojom partijom u većini slučajeva. Može se reći i da je u prethodnih 10 godina, Buzman ostao dosledan republikanskim načelima, te se suprotstavljao pitanjima kao što su: put do državljanstva za ilegalne imigrante, istopolni brakovi, abortus, Obamaker i slično, dok snažnu podrsku pruža za: povećanje budžeta za vojske, pravo na posedovanje oružja, povlačenje iz Pariskog sporazuma i smanjenje poreza.

Tom Koton (R)

Tomas Brajant Koton (Thomas Bryant Cotton) ili Tom Koton,  je član Republikanske partije i senator iz Arkanzasa. Rođen 1977. u Dardanelu, Koton je član porodice koja već sedam generacija živi na farmi u okrugu Jil (Yell county, Arkansas). Pohađao je Harvard gde je bio jedan od urednika studentskih novina Harvard Krimson. Diplomirao je nakon samo tri godine studija kao jedan od najboljih u generaciji pišući rad na temu Federalističkih spisa. Titulu doktora prava stekao je 2002. nakon čega je godinu dana bio pripravnik jednog od sudija Apelacionog suda za peti krug čija jurisdikcija obuhvata Arkanzas, Luizijanu i Teksas.

Koton je primljen u vojsku Sjedinjenih Država 2005, gde je kao pešadijski oficir dostigao čin kapetana. Njegov vojni dosije uključuje službu u ratovima u Avganistanu i Iraku, gde je odlikovan Bronzanom zvezdom i borbenom pešadijskom značkom. Privukao je pažnju 2006. kada je napisao pismo Njujork Tajmsu u kome ih je kritikovao zbog objavljivanja poverljivih vladinih informacija amenjenih praćenju terorista.

Izabran je za kongresmena 2012. godine kao predstavnik četvrtog kongresnog distrikta Arkanzasa. Služio je u Predstavničkom domu SAD od 2013. do 2015. godine, a član Senata postao je u 37. godini, 2014. godine, pobedivši demokratu Marka Prajora.

Koton važi za velikog saveznika predsednika Trampa, i njegov glas je u većini slučajeva u skladu sa stavovima administracije. S obzirom da ima tek 43 godine, smatra se budućnošću partije, a možda i predsedničkim kandidatom na nekim budućim izborima.