Delaver

Tom Karper (D)

Tomas Ričard Karper (Thomas Richard Carper) je senator iz Delavera od 2001. godine i član Demokratske partije. Rođen je 23. januara 1947. godine u Bekliju, Zapadna Virdžinija.

Diplomirao je ekonomiju na Univerzitetu Ohajo Stejt i magistrirao poslovnu administraciju na Univerzitetu u Delaveru. Kao mornarički letački oficir služio je tokom Vijetnamskog rata. 1976. godine zauzeo je poziciju državnog blagajnika i tokom tri mandata skinuo Delaver sa liste najvećih kreditnih dužnika.

Bio je član Predstavničkog doma u periodu od 1983. do 1993. godine i guverner Delavera od 1993. do 2001. godine. Umereni je demokrata. Tokom svoje senatorske karijere zalagao se za reformu zdravstvenog sistema, zaštitu životne sredine, sprovođenje Zakona o budžetskim reformama, Zakona o imigracionim reformama, podržava istopolne brakove, podržava smanjenje oružanog nasilja.

Kris Kuns (D)

Kristofer Endru Kuns (Christopher Andrew Coons) je senator iz Delavera od 2010. godine i član Demokratske partije od 1988. godine, a prethodno član i Republikanske partije. Rođen je 9. septembra 1957. godine u Griniču, Konetikat.

Diplomirao je hemiju i političke nauke na Amherst Univerzitetu provevši jednu godinu studija u Keniji, a magistrirao je i doktorirao pravo na Univerzitetu Jejl. Kao sedamnaestogodišnjak, vodio je predsedničku kampanju Ronalda Regana.

Kao student, osnovao je ogranak nacionalne fondacije Delavera „I have a dream“ koja je pomagala studentima sa niskim primanjima tokom školovanja. Pre senatorske karijere bio je predsednik Saveta okruga Njukasl i advokat. Zalaže se za kontrolu posedovanja oružja, smanjenje nuklearnog naoružanja, podržava sporazume o slobodnoj trgovini i pravo žena na abortus.