Indijana

Tod Jang (R)

Tod Kristofer Jang (Todd Christopher Young) je senator iz Indijane i član je Republikanske partije. Rođen je 24. avgusta 1972. godine u Lankasteru, Pensilvanija.

Prijavio se u američku mornaricu da bi pohađao Američku pomorsku akademiju u Anapolisu, Merilend, međutim završio je kao obaveštajni oficir. Takođe je pohađao večernju školu na Univerzitetu u Čikagu gde je stekao diplomu iz ekonomije. Na funkciji senatora se nalazi od 2017. godine. Član je Komiteta za spoljne odnose, Komiteta za finansije, Komiteta za trgovinu, nauku i transport i Komiteta za malo preduzeće i preduzetništvo.

Što se tiče njegove političke pozicije možemo reći da je desni centar stoga su mu i stavovi dosta konzervativni: protivi se abortusu, protivi se Zakonu o tzv. sanjarima (ilegalnim imigrantima koji su ušli u SAD kao deca) i davanju američkog državljanstva imgrantima bez dokumenata. Zanimljivo je recimo i to da je osudio genocid nad muslimanskom manjinom Rohindža u Mjanmaru.

Majk Braun (R)

Majkl Braun (Michael K. Braun) je član Republikanske partije i senator iz Indijane. Rođen je 24. marta 1954. godine u Džasperu, Indijana.

Diplomu iz ekonomije je stekao na muškom Vabaš koledžu. Završio je i Školu biznisa na Hardvardu. Na funkciji senatora se nalazi od 2019. godine pobedivši aktuelnog demokratskog kandidata Džoa Donelija. Član je specijalnog komiteta za: starenje, kao i komiteta za poljoprivredu, životnu sredinu i javne radove i komiteta za zdravstvo, obrazovanje, rad i penzije. Odmah po završetku studija počeo je uspešno bavljenje preduzetništvom.

Po pitanju političkih stavova je konzervativan. Zanimljivo je i to da je pre 2012. godine bio član Demokratske partije. Majkl se protivi Zakonu o pristupačnoj zdravstvenoj nezi. Veliki je zagovornik slobodnog tržišta, podržava trgovinsku i carinsku politiku predsednika Trampa kao i borbu Republikanske partije protiv klimatskih promena. Protivnik je abortusa i LGBT prava.