Juta

Mit Romni (R)

Mit Romni (Mitt Romney) je republikanski senator koji tu poziciju zauzima tek od 2019. godine. Pre zauzimanja pozicije u Senatu, vršio je funkciju guvernera Masačusetsa od 2003. do 2007. godine.

Tek je treća osoba u istoriji SAD-a koja je bila guverner jedne, a senator druge države. Bio je poražen na unutarstranačkim izborima 2008. godine od senatora Džona MekKejna, ali je 2012. godine uspeo da prevaziđe tu prepreku. Ipak, na predsedničkim izborima biva poražen od demokrate Baraka Obame nakon čega se povlači iz žiže javnosti.

Februara 2020. godine postao je jedini senator u istoriji SAD-a koji je glasao za impičment predsednika koji dolazi iz njegove stranke. Veliki je protivnik Donalda Trampa, kako tokom predsedničke kampanje 2016. godine, tako i tokom mandata repubikanskog predsednika.

Zalaže se za čvršći stav prema Kini proglašavanjem iste za valutnog manipulatora i veliki je protivnik nuklearnog programa Irana. Nakon ubistva Džordža Flojda, pružio je javnu podršku pokretu Black Lives Matter i učestvovao je u protestnim šetnjama u Vašingtonu i Njujorku.

Majkl Li (R)

Majkl Li (Michael Lee) je republikanski senator od 2011. godine. Smatra se jednim od najvernijih senatora predsedniku Donaldu Trampu i kao jedan od najkonzervativnijih republikanskih senatora dok ga New York Times klasifikuje kao najdesnijeg senatora.

U spoljnoj politici se zalaže za povlačenje i neintervenisanje u situacijama u kojima nacionalna bezbednost  Sjedinjenih Država nije ugrožena kao što je sukob u Jemenu i Avganistanu ili intervencija u Siriji zbog čega je kritikovao i samog predsednika. Takođe se protivi i predlogu reformi ekoloških politika u okviru New Green Deal-a i Pariskog sporazuma. Jedan je od najglasnijih boraca protiv proširenja prava LGBTQ zajednice u Sjedinjenim Državama.

Bio je ujedno i među glavnim kritičarima odluke Interameričkog suda za ljudska prava zbog odluke da preporuči legalizaciju istopolnih brakova Kostariki maja 2019. smatrajući da takva odluka i proširivanje prava LGBTQ zajednice dele i razaraju društvo.