Južna Karolina

Lindzi Graham (R)

Jedan od predstavnika Južne Karoline u Senatu je Lindzi Graham (Lindsey Graham), član Republikanske partije. Ovu funkciju počeo je da obavlja 2007. a mandat mu ističe januara 2021. godine. Advokat po struci, Graham je postao predsednik Odbora za pravosuđe u Senatu.

Pre ove funkcije bio je predstavnik trećeg distrikta Južne Karoline u Predstavničkom domu SAD. Na predsedničkim izborima 2016. godine nije se slagao sa izborom za Donalda Trampa za predsednika SAD-a, ali je 2018. izjavio da će ga podržati ukoliko se bude ponovo kandidovao. Smatra da odluke Vrhovnog suda moraju da se poštuju, pa tako prihvata odluku o dozvoljenim gej brakovima, a borac je i za verske slobode. Tvrdi da se treba boriti sa klimatskim promenama, ali ne na štetu ekonomije. Glasao je za zaštitu ekosistema okeana, obala i velikih jezera. Podržava tradicionalne porodične vrednosti.

Zagovornik je zaštite američke čelične industrije od kineskog dampinga, i smatra da Kina više gubi u trgovinskom ratu od SAD. Glasao je protiv impičmenta predsednika Donalda Trampa. Protivkandidat republikancu na ovim izborima je član Demokratske stranke Džejmi Harison (Jaime Harrison). Sudeći prema poslednjim istraživanjima, izbori za senatora Južne Karoline će biti vrlo neizvesni, premda ni jedan kandidat nema ozbiljniju prednost u anketama (tzv. „tossup“).

Tim Skot (R)

Tim Skot (Tim Scott) je drugi predstavnik Južne Karoline u Senatu i član je Republikanske partije. Ovu funkciju je preuzeo 2013. a mandat mu ističe 2023. godine. Pre ove funkcije bio je predstavnik prvog distrikta Južne Karoline u Predstavničkom domu SAD od 2011. do 2013. godine.

Imenovanjem Skota i Moa Kovena (Mo Cowen) predstavnika Masačusetsa, po prvi put u američkoj istoriji se dogodilo da su dva afroamerička senatora istovremeno na funckiji, dok je Tim Skot prvi afroamerički predstavnik u Senatu sa Juga SAD još od 1881. godine. Jedan je od 22 senatora koji su urgirali kod predsednika Trampa za povlačenje iz Pariskog sporazuma. Zalaže se za odbranu II amandmana koji jemči pravo građana da nose oružje.

Smatra da Amerika treba da održi svoj nuklearni arsenal na visokom nivou. Podržava dodatna izdvajanja za infrastrukturne radove na granicama i pojačanu graničnu kontrolu. Zagovara proglašenje nacionalne vanredne situacije po pitanju granica na jugu države. Glasao je protiv impičmenta predsednika Donalda Trampa.