Luizijana

Bil Kasidi (R)

Vilijam Morgan Kasidi (William Morgan Cassidy) je član Republikanske partije i senator iz Luizijane od 3. januara 2015. Rođen je 1957, a prvi put je izabran u Senat 2014. pobedivši demokratsku senatorku Meri Landriju i postavši tek drugi republikanac izabran u Senat iz Luizijane još od perioda Rekonstrrukcije neposredno nakon Građanskog rata.

Kao doktor medicine pre političke karijere Kasidi je suosnivač jedne klinike u Baton Ružu koja pruža besplatnu stomatološku i zdravstvenu zaštitu radnicima koji nisu osigurani. Učestvovao je u volonterskim akcijama vodivši grupu volontera koja je pružala zdravstvenu zaštitu evakuisanim licima nakon uragana Katrina. Pre Senata, boio je član Predstavničkog doma od 2009. do 2017. Nakon izbora za senatora učestvovao je u radu Odbora za finansije, Odbora za zdravstvo, obrazovanje, rad i penzije, Odboru za energetiku i prirodne resurse i Odboru za boračka pitanja. Jula 2018. godine bio je jedan od osam senatora koji su uveli Zakon o olakšicama za poljoprivredni transport kao pokušaj ublažavanja regulatornog opterećenja za transport i poljoprivrednu zajednicu.

Kasidi se protivi kontroli oružja s obrazloženjem da to neće zaustaviti masovno pucanje i smanjiti kriminal. Zajedno sa senatorkom Kirsten Sinema izradio je i predstavio “prvi dvostranački predlog plaćenog roditeljskog odsustva”. Ovaj predlog podrazumeva poreske olakšice i novčanu pomoću iznosu od 5000$  za roditelje prilikom rođenja i usvajanja deteta.

Džon Kenedi (R)

Džon Nili Kenedi (John Neely Kennedy) je član Republikanske partije i senator iz Luizijane od 3. januara 2017. Rođen je 1951. u Sentervilu, Misisipi, a prvi put je u Senat izabran 2016. Obrazovao se na Univerzitetu Vanderbilt i Univerzitetu u Virdžiniji, a zatim i na Univerzitetu u Oksfordu gde je stekao zvanje pravnika.

Svoju političku karijeru započeo je kao član Demokratske partije ali je 2007. godine odlučio da karijeru nastavi kao predstavnik republikanaca. Poznat je kao “konzerativni šampion i čuvar novca poreskih obveznika”. Pre nego što je došao na funkciju senatora, Kenedi je bio na različitim pozicijama u Luizijani, među kojima je najznačajnija funkcija državnog blagajnika Luizijane u čak pet mandata. Nakon izbora za senatora uključen je u rad odbora za aproprijacije, bankarstvo, stanovanje i urbane poslove, budžet, pravosuđe i mala preduzeća i preduzetništvo. Ujedno on je i predsednik pododbora za finansijske usluge i opštu vladu u Senatu.

Kenedi se suprotstavio nominaciji trojice kandidata predsednika Trampa za sudije federalnih apelacionih sudova sa obrazloženjem da nisu kvalifikovani za obavljanje te funkcije što je kasnije uzrokovalo i povlačenje nominacije. Kao konzervativni republikanac oštro se protivi pravu na abortus.