Masačusets

Edvard Džon Marki (D)

Edvard Džon Marki (Edward John Markey) je član Demokratske partije. Ed Marki je svoju političku karijeru počeo u kongresu kao predstavnik sedmog distrikta Masačusetsa. Izabran je na specijalnim izborima 2013. godine nakon što je senator Džon Keri (John Kerry) izabran za državnog sekretara. Nakon odsluženja „Kerijevog mandata“, izabran je na redovnim izborima 2014. godine.

Senator Marki je progresivac fokusiran na teme kao što su globalno zagrevanje i energetska politika. Takođe, on je autor Zelenog Nju dila (Green New Deal). Kada govorimo o ekonomiji, senator Marki se zalaže za slobodnu konkurenciju i protivi se stvaranju monopola, što pokazuje njegovo protivljenje spajanju T-mobila i Sprinta. Takođe, insistira na tome da žene imaju pravo da same odlučuju o prekidu svoje trudnoće. Zalaže se za otvaranje novih vrtića, te smanjene cena lekova. U spoljnoj politici, zagovara preispitivnje odnosa sa Kinom i zauzimanje čvršćeg stava. Takođe, podržava strožiju kontrolu oružja. Marki je jak zagovornik internet privatnosti što pokazuje njegova podrška istrazi protiv Marka Zakerberga (Mark Zuckerberg) zbog zloupotrebe privatnih podataka od strane Fejsbuka. Zalaže se za poštovanje prava LGBTQ osoba.

Član je nekoliko komiteta od kojih su najžnačajniji: Komitet za međunarodne odnose i Komitet za životnu srednu i javne radove.

Elizabet An Voren (D)

Elizabet Voren (Elizabeth Warren) je članica Demokratske partije. Bivši je profesor prava i kandidata za demokratsku predsedničku nominaciju 2020. godine. Prvi put je izabrana u Senat 2013.godine.

Senatorka Voren je progresivac i borac za prava radnika, žena i manjina. Zalaže se za antimonopolsko zakonodavstvo i podizanje minimalnog dohotka. Zagovara pristupačnije zdravstveno osiguranje. Voren je često kritikovala Trampovu administraciju. Podržala je akt kojim je otpočet proces impičmenta protiv sadašnjeg predsednika Trampa usled navodne zloupotrebe službenog položaja. Glasala je protiv Trampovog ekonomskog sporazuma sa Meksikom i Kanadom. Takođe, kritikovala je i američku podršku saudiskoj intervenicji u Jemenu.

Senatorka Voren članica je sledećih senatskih odbora: Komitet za oružane snage; Komitet za bankarstvo, stanovanje i usrabne poslove; Komitet za zdravstvo, obrazovanje, rad i penzije.