Mejn

Suzan Margaret Kolins (R)

Suzan Kolins (Susan Colins) je članica Republikanske partije. Svoju političku karijeru započela je kao član pomoćnog osoblja senatora Vilijema Kohena (William Cohen). Prvi put je izabrana na mesto senatora 1997.godine. Reizabrana je 2002, 2008. i 2014. godine.

Kolinsova je poznata kao umereni političar, ona je članica nekolicine umerenih republikanskih akcionih paktova (Republican Main Street Partenrship, Republicans for Environmental Protection). Ekstremni republikanci je optužuju da je „republikanac samo na papiru“ jer je često glasala protivno stavovima svoje partije. Ipak, u toku Trampovog impičmenta glasala je za njegovo potpuno oslobađanje od svih optužbi.

Suzan Kolins je snažan zagovornik prava na abortus i LGBTQ prava. Glasala je za Zakon o smanjenju poreza i zapošljavanju. Nakon iscrpne borbe protiv zakonskog amandmana koji će dozvoliti bušenja nafte u Arktičkom nacionalnom rezervatu za divlje životinje, ipak je glasala za verziju zakona koji je sadržao taj amandman. Na polju spoljne politike, primetno je njeno angažovanje na području Bliskog istoka, od podrške Bušovoj administraciji za ulazak u rat protiv Iraka. U martu 2018. godine glasala je protiv podnošenja rezolucije kojom bi prestala podrška američke vojske bombačkim operacijama Saudijske Arabije u Jemenu.

Trenutno predsedava specijalnim Komitetom za stare.

Angus Stenli King mlađi (N)

Angus Stenli King mlađi (Angus Stanley King, Jr.) je jedan od senatora koji formalno ne pripada ni jednoj političkoj partiji, mada je član kokusa Demokratske partije. Svoju političu karijeru započeo je pobedom na izborima za guvernera države Mejn 1993. godine. Angus je prvo put izabran u Senat na izborima 2012. godine, a reizabran je 2018. godine.

Angusa američki mediji opisuju kao umerenog u svojim političkim stavovima. Za sebe Angus kaže da „nije ni demokrata ni republikanac, već Amerikanac“. U pogledu ekonomije, King je umereni protekcionista. Pozivao je na nastavak uvoznih carina na sportsku opremu, navodeći potencijalni gubitak radnih mesta u fabrikama kompanije Nju Balans u Mejnu. Takođe, protivio se republikanskom poreskom planu, kritikujući ga da je usvojen po partiskoj liniji bez saslušanja u komitetima Senata. Što se tiče spoljne politike, King se zalagao za pomoć sirijskim pobunjenicima protiv Bašara el-Asada. King se takođe zalaže i za otpoljavanje odnosa između Amerike i Kube. Kao pripadnik Komiteta za obaveštajni rad učestvovao je u istrazi o navodnom ruskom uticaju na predsedničke izbore 2016. godine. Protivio se Trampovoj izvršoj odredbi koja zabranjuje ulazak izbeglica iz nekoliko bliskoistočnih država. Zalaže se za čvršću kontrolu oružja.

Član je nekolicine komiteta od kojih treba istaći: Komitet za oružane snage i Budžetski komitet.