Merilend

Bendžamin Luis Kardin (D)

Bendžamin Luis Kardin (Benjamin Louis Cardin) je član Demokratske partije. Pre nego što je postao senator, Kardin je bio kongresemen koji je predstavljao treći Distrikt Merilenda. Na mesto senatora reizabran je 2012. i 2018. godine.

Senator Kardin je zagovornik smrtne kazne. Kardin se zalagao za uvođenje posebnih akademija za javne službe koje će studentima omogućiti besplatno školovanje u zamenu za rad u javnom sektoru. Senator Kardin takođe je pristalica povećane kontrole oružja. Kardin je bio jedan od zagovornika zakona koji bi zabranio upotrebu municije velikog kalibra. Na polju spoljne politike zalaže se za jačanje odnosa sa Izraelom i sradanju sa Indijom na polju nuklearne energije. Podržao je pokret „Kišobran“ u Hong kongu i podržao je zakon koji bi uveo sankcije Rusiji, Severnoj Koreji i Iranu. Takođe, zalagao se za uvođenje sankcija kineskim zvaničnicima odgovorim za kršenje ljudskih prava Ujgura, muslimanskih stanovnika Kine.

Kardin je član nekoliko komisija i komiteta od kojih vredi napomenuti: Komisju za evropsku ubezbednost i sradanju, Komitet za finansije, Komitet za međunarodne odnose.

Kris Van Holen mlađi (D)

Kris Van Holen mlađi (Chris Van Hollen Jr.) je član Demokratske partije. Na poziciju senatora izabran je 2017. godine, a pre toga je bio kongresmen osmog distrikta Merilenda. Član je Budžetskog odbora kao i nekolicine drugih odobra.

Senator Holen podržava pokrete koji se bore za prava životinja. Što se tiče ekonomije podržava povećanje minimalca, plaćeno bolovanje i jednakost prihoda između polova. Zalaže se za veću kontrolu naoružanja. Pristalica je Obamakera (Obamacare) i podržava povećanje poreza za bogatije amerikance.