Misisipi

Rodžer Viker (R)

Rodžer Viker (Roger Wicker) je član Republikanske partije. Po zanimanju je advokat, a senator je  od 2007. godine. Ranije je bio član Predstavničkog doma Sjedinjenih Država i Senata države Misisipi. Rođen u Pontotoku u državi Misisipi, a diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Misisipiju.

Bio je oficir u vazduhoplovstvu Sjedinjenih Država od 1976. do 1980. godine, a kasnije je služio kao član rezervista vazduhoplovstva Sjedinjenih Država od 1980. do 2003. Tokom 1980-ih, radio je kao politički savetnik tadašnjeg kongresmena Trenta Lota. Izabran je u Predstavnički dom Kongresa 1994. godine. U donjem domu se zadržao od 1995. do 2007. godine, kada ga je guvernerka Barbur imenovala za Senat da popuni mesto koje je oslobodio Trent Lot. Posle toga je pobedio na specijalnim izborima za ostatak mandata 2008. godine, a ponovo je izabran na puni mandat 2012.

Viker je bio predsednik Nacionalnog republičkog senatorskog komiteta od 2015. do 2017. godine i zamenik je biča Republikanske partije. Viker je na izborima 2018. godine, pobedio demokratskog kandidata Davida Baria. Viker je 2015. godine bio jedini senator koji je glasao protiv amandmana u kojem se tvrdilo da se klimatske promene zaista dešavaju, te da nisu zavera. Jedan je od najsnažnijih podržavalaca prava građana da nose oružje.

Sindi Hajd-Smit (R)

Sindi Hajd Smit (Cindy Hyde-Smith) je članica Republikanske stranke. Rođena je u Brukhejvenu u državi Misisipi, a završila je Copiah-Lincoln državni koledž i Univerzitet u Misisipiju. Senatorka je od 2018. godine, a prethodno je bila komesar za poljoprivredu i trgovinu u Misisipiju i član Senata države Misisipi.

Za Senat države Misisipi izabrana je 1999. kao demokrata, a 2010.  je promenila političku partiju i postala republikanac, pozivajući se na svoja konzervativna uverenja. Izabrana je za komesara za poljoprivredu u Misisipiju 2011. godine i time postala prva žena izabrana na tu funkciju. Dvadesetog prvog marta 2018. godine, guverner Fil Brajant objavio je nameru da imenuje nju za mesto Senata Sjedinjenih Država koje se ispraznilo zbog ostavke. Zakletvu je položila 9. aprila 2018. Iste godine, pobedila je na specijalnim izborima i postala prva žena iz ove države koja je izabrana u Kongres.

Svoju ekonomsku poziciju, Hajd-Smit opisuje kao ,,fiskalni konzervativizam”, te je senatorka podržala poreske rezove izvršene od strane predsednika Trampa. Zalaže se za povlačenje Obamakera. Protivnik je abortusa i glasala je za zabranu federalnog finsaniranja ustanova koje pružaju usluge abortusa.