Nevada

Ketrin Kortez Masto (D)

Ketrin Kortez Masto (Catherine Cortez Masto) je demokratska senatorka Nevade od 2017. godine. Pre nego što je izabrana na tu poziciju, u dva mandata je bila na funkciji generalnog tužioca u Nevadi, od 2007. do 2015. godine.

Prva je žena izabrana da predstavlja Nevadu u Senatu i jedna je od predstavnika progresivne struje unutar Demokratske stranke. Podržala je inicijativu zakona kojim bi se sankcionisali slučajevi trgovine ljudima i ostvarila značajne rezultate u zastupanju žena, dece i starih. Radila je na oporavljanju građana Nevade posle stambene krize, suprotstavivši se velikim bankama. Zalaže se za pojačanu zdravstvenu negu za porodilje i decu, za proširenje obrazovanja o zdravlju i pobornica je sveobuhvatne imigracione reforme i zaštite životne sredine.

Kortez Masto takođe teži ostvarivanju konkurencije na tržištu, posebno u oblasti tehnologije i obučavanju potrebnim veštinama u istoj oblasti. U Senatu je nastavila da se zalaže za žrtve trgovine ljudima (pre svega za američke domoroce) i nestale osobe, a ujedno je i protivnica Zakona o oružju.

Džeki Rosen (D)

Džeki Rosen (Jacky Rosen) je demokratska senatorka Nevade od 2018. Od 2017. do 2019. godine bila je kongresmenka u Predstavničkom domu SAD-a predstavljajući treći kongresni okrug Nevade. Deklariše se kao liberalni demokrata i jedna je od 8 senatora koji se deklarišu kao pripadnici jevrejske religije.

Svojim delovanjem u komitetima Senata podržavala je povećanje plata za uniformisana lica, unapređenje obrazovanja, otvaranje novih radnih mesta i zaštitu radnika u industrijskim poslovima. Kao deo posebnog tima, začetnica je važnog solarnog projekta, a učestvuje i u grupi koja se bori protiv antisemitizma tako što u saradnji sa brojnim institucijama radi na proširenju obrazovanja o Holokaustu i zakonodavnim inicijativama u pomenute svrhe.

Pomaže ulaganje velikih suma novca u školsku infrastrukturu i programe, podržava smanjenje troškova zdravstvene zaštite, poreske olakšice, sveobuhvatnu imigracionu reformu i zabranu prodaje poluautomatskog oružja. Jedna je od 34 senatora koji su podneli pismo molbe predsedniku Donaldu Trampu sa ciljem da revidira svoju politiku prema Latinskoj Americi.