Pensilvanija

Pet Tumi (R)

Pet Tumi (Pat Toomey) je član Republikanske partije. Funkciju senatora počeo je da obavlja januara 2011. godine, a u kampanji za reizbor 2016. godine pokušao je da se ogradi od predsedničke kampanje, premda nije podržavao Donalda Trampa za predsednika.

Njegov mandat završava se 2023. godine, ali se Tumi neće ponovo kandidovati za reizbor i već je najavio povlačenje iz politike. Od 1999. do 2005. godine obavljao je funkciju predstavnika petnaestog distrikta Pensilvanije u Predsavničkom domu SAD. Senator Pet Tumi protivi se istopolnim brakovima i tvrdokornih je stavova po pitanju legalizacije kanabisa u medicinske svrhe. Smatra da obrazovanje treba više da bude regulisano na lokalnom, a manje na federalnom nivou. Glasao je 2013. godine protiv zaštite ekosistema okeana, obala i jezera.

U većini slučajeva glasao je za slobodnu trgovinu između SAD i drugih država, kao na primer sa Australijom i Singapurom. Protivi se ograničenjima prava na nošenje oružja, a 2020. godine glasao je protiv impičmenta predsednika Donalda Trampa.

Bob Kejsi (D)

Bob Kejsi (Bob Casey) je član Demokratske stranke. Funkciju senatora počeo je da obavlja 2007. a mandat mu se završava 2025. godine. Od 1997. do 2005. služio je kao generalni revizor Pensilvanije, a zatim je dve godine bio blagajnik te države.

Nakon prelaznih izbora 2018. postao je prvi demokrata iz Pensilvanije koji je osvojio tri mandata i pobedio na šest državnih izbora. Senator Kejsi se protivi abortusu nakon dvadesete nedelje trudnoće, ali smatra da treba što više ulagati u organizaciju koja se bavi reproduktivnim problemima i pomoći za oformljavanje novih porodica. Tokom vremena počeo je da podržava istopolne brakove, a protivi se diskriminaciji plata na osnovu pola.

U 2012. godini podržao je smrtnu kaznu smatrajući da strožije kazne smanjuju procenat kriminala. Glasao je za zaštitu ekosistema okeana, obala i jezera. Protivio se upotrebi vojne sile protiv Irana bez prethodnog odobrenja Kongresa.