Projektni tim

Aleksandar Bogićević

Aleksandar Bogićević je rođen 23. jula 1999. godine u Aranđelovcu, Srbija. Student smera međunarodni odnosi na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu.

Polaznik seminara istorije u IS Petnica i učesnik na projektu Američki izbori 2020. Služi se engleskim jezikom. Interesovanja su mu istorija međunarodnih odnosa XX veka, međunarodni terorizam, politička istorija Jugoslavije, istorija vojne strategije, tehnike ratovanja i geopolitika.

Aneta Simić

Aneta Simić rođena je 2. oktobra 2000. godine u Knjaževcu, Republika Srbija. Studentkinja je Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu, na smeru međunarodna politika.

Članica je CEDEM-a(Centra za edukaciju i društvenu emancipaciju mladih). Učestvovala je na brojnim seminarima, radionicama i projektima među kojima je najskoriji  „Žene u politici – rodno ravnopravne ili ne?“ kao i “Academy of Language and Culture“ u organizaciji OEBS-a. Polja interesovanja su joj spoljna politika, međunarodni odnosi, diplomatija, kao i istorija Balkana. Govori nemački i engleski jezik.

Darko Mandić

Rođen je 27. avgusta 2000. godine u Podgorici, Republika Crna Gora. Student je 2. godine Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Član je školske redakcije Radio televizije Srbije, gde već 2 sezone radi kao TV lice emisije „Promaja“, kao i brojnih drugih projekata u okviru kojih je dobio razna priznanja.

Autor je velikog broja autorskih tekstova, pa je tako 2018. godine, tokom novinarske obuke pod pokroviteljstvom  medijske kuće „Deutsche Welle“, dobio nagradu na konkursu za najbolje omladinske reportaže. Učestvovao je na konferncijama kao što je BIMUN, a tokom srednjoškolskih dana, 2 godine zaredom stizao je do samog kraja jednog od najvećih regionalnih takmičenja u besedništvu „Slavoslov“, organizovanim pod pokroviteljstvom Svetsosavske akademije.

Svoje tečno znanje engleskog i nemačkog jezika razvijao je na projektima kuluturne razmene u Nemačkoj, Danskoj i Sevrenoj Makedoniji. Polja interesovanja su mu diplomatsko i konzularno pravo, književnost i žurnalistika.

Đorđe Terek

Rođen je 9. maja 1994. godine u Beogradu, Republika Srbija. Diplomirao je na Američkom Koledžu u Solunu na smeru međunarodni odnosi i diplomatija. Za vreme, i nakon osnovnih studija stažirao je u Dukakis Centru, gde je radio na projektima koji se tiču demokratije na Balkanu, migracija, kao i budućnosti glasanja u Sjedinjenim Državama.

Učestvovao je na brojnim međunarodnim konferencijama i forumima iz oblasti politike. Lider radne grupe na konvenciji „Convention on the Future of Democracy in European Union” gde je prezentovao probleme i izazove, podele juga i severa, država članica Evropske Unije.

Organizator i moderator panel diskusije “Women in Decision Making”, održane na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, zajedno sa predsedavajućim profesorima Američkog Koledža u Solunu. Direktno zaslužan za uspostavljanje akademske saradnje između navedena dva obrazovna entiteta.

Trenutno pohađa Master studije Univerziteta u Padovi, na smeru evropske i globalne studije.

Polja interesovanja su mu demokratija, regionalna stabilnost, evropske integracije i društveno angažovanje. Tečno govori engleski jezik, a služi se francuskim i grčkim.

Igor Mirosavljević

Igor Mirosavljević je rođen 9. januara 2000. godine u Beogradu. Student je III godine međunarodnog smera na Fakultetu političkih nauka.

Piše za portal američki-izbor.rs. Polja interesovanja su mu istorija međunarodnih odnosa, politička istorija Jugoslavije, spoljna politika SAD-a i politički sistemi Srbije i zapadnoevropskih zemalja. Govori engleski jezik, a služi se i nemačkim jezikom.

Irena Todorovski

Irena Todorovski rođena je 9. februara 1998. godine u Beogradu, Republici Srbiji. Studentkinja je Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu na smeru Međunarodna politika.

Učestvovala je na konferencijama BIMUN 2019 i AynRand 2020. Polja interesovanja su joj istorija, međunarodni odnosi i kultura. Govori engleski, a služi se i ruskim jezikom.

Ivana Dunjić

Ivana Dunjić je rođena 22. marta 1999. godine u Kruševcu, Republika Srbija. Osnovnu školu i gimnaziju (opšti tip) je završila u Aleksandrovcu. Trenutno živi u Beogradu gde studira Fakultet političkih nauka, smer OA međunarodne studije i trenutno je na trećoj godini.

Članica je Centra za međunarodnu javnu politiku – Tim za istraživanje javnog mnjenja. Bila je polaznica raznih seminara na temu javnih politika, odnosa EU i balkanskih zemalja. U periodu od 21. do 24. septembra 2020. godine je pohađala Letnju školu društvene angažovanosti i demokraije (ANDEM) u organizaciji Instituta za filozofiju i društvenu teoriju.

Deo je programa „CoolTour Tube Saveznici – podrška inkluziji“ koji sprovodi Beogradski centar za ljudska prava uz podršku UNHCR-a (održava se od septembra do decembra 2020. godine). Oblasti koje je posebno interesuju su: politička teorija, filozofija, sociologija i međunarodni odnosi.

Služi se engleskim jezikom (b), a poznaje francuski jezik. Njeni hobiji su čitanje knjiga, pisanje tekstova, filmovi i sport – prvenstveno odbojka.

Jelena Inić

Rođena je 13. septembra 1994. godine u Prištini, Republika Srbija. Diplomirala je na Fakultetu političkih nauka na smeru međunarodna politika, a trenutno je studentkinja master akademskih studija prava na Pravnom fakultetu Univerziteta u Nišu.

Članica je Centra za međunarodnu javnu politiku od osnivanja. Kroz učešće na brojnim projektima, seminarima i radionicama aktivno daje doprinos promociji demokratskih vrednosti u društvu i unapređenju multikulturalne saradnje u regionu.

Lazar Radisavljević

Lazar Radisavljević je rođen  9. oktobra  1999. godine u Zaječaru. Student je Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu na smeru međunarodnih odnosa. Član je sektora za međunarodnu saradnju Centra za međunarodnu javnu politiku.

Polja interesovanja su mu: međunarodni odnosi, funkcionisanje političkih sistema, srpsko-amerčki odnosi, srpsko-kineski odnosi, funkcionisanje demokratskih sistema. Tečno govori engleski jezik a po potrebi služi se i francuskim kao i nemačkim jezikom.

Luka Ugrica

Luka Ugrica je rođen je 21. maja 1994. godine u Beogradu, Republika Srbija. Apsolvent je Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu na smeru Francuski jezik, kultura i književnost, Katedre za romanistiku.

U periodu od 2005. do 2013. godine bio je član Dečije dramske grupe Radio Beograda, u okviru koje je odigrao nekoliko predstava u gradovima širom Srbije, zatim učestvovao u snimanju dečijih radio drama i radio emisija, kao i u realizaciji televizijske serije emitovane na kanalima RTS-a.

Svoj prvi roman-novelu objavio je 2010. godine, a 2013. zadužbina „Zdravko V. Gojković“ dodelila mu je sertifikat o priznanju za postignute rezultate iz književnosti. Polja interesovanja su mu istorija, kultura, književnost, diplomatija i međunarodna politika. Tečno govori engleski i francuski, a služi se još i nemačkim jezikom.

Marta Ivanović

Marta Ivanović je rođena 16. oktobra 1998. godine u Kruševcu, Republika Srbija. Studetkinja je Fakulteta političkih nauka, Univerziteta u Beogradu, na smeru politikologije.

Učestvovala je na konferenciji BIMUN, radila u kompaniji British American Tobacco, učestvovala na kursevima iz projektnog menadžmenta i menadžmenta društvenih medija za neprofitne organizacije. Polja interesovanja su joj projektni menadžment, geopolitika i međunarodni odnosi. Tečno govori engleski i služi se nemačkim.

Milica Grujić

Milica Grujić je rođena 28. oktobra 1999. godine u Beogradu, Republika Srbija. Studentkinja je Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu, na smeru međunarodne studije. Članica je Centra za razvoj karijere i bila je polaznica seminara astrofizike u IS „ Petnica“.

Učestvuje u projektu koji je realizovala grupa studenata i studentkinja Fakulteta političkih nauka – sajt Informativni globus. Polja interesovanja su joj istorija političkih teorija, kultura, psihologija, filozofija i umetnost. Govori engleski, a služi se i ruskim jezikom.

Miloš Pavković

Rođen je 4. novembra 1994. godine u Beogradu, Republika Srbija. Diplomirao na Fakultetu političkih nauka, Univerziteta u Beogradu – OAS Politikologije i završio Master akademske studije Jugoistiočne Evrope takođe na Fakultetu političkih nauka. Proveo je godinu dana usavršavajući se na Univerzitetu u Gracu, Austrija, kao stipendista Erasmus plus programa. Trenutno živi u Beču gde završava svoj drugi master u oblasti političkih nauka na Centraloevropskom univerzitetu.

Monarhista po opredeljenju i bivši predsednik Kraljeve omladine u okviru Udruženja Kraljevina Srbija. Nekadašnji je tim-lider sektora za međunarodnu saradnju i jedan od istaknutih ambasadora Centra za međunarodnu javnu politiku u inostranstvu. Interesuju ga uporedni politički sistemi, komparativna politka, i diplomatija. Govori tečno engleski, a služi se i francuskim jezikom.

Pavle Janošević

Pavle Janošević je rođen 21.05.1998. u Ćupriji. Nosilac je priznanja učenik generacije Tehničke škole u Despotovcu. Student je treće godine osnovnih akademskih međunarodnih studija na Fakultetu političkih nauka.

Polaznik je dvosemestralnog programa „Akademija liberalne politike“ u organizaciji Liberarijanskog kluba- Libek. Jedan je od autora na portalu americki-izbori.rs.  Polja interesovanja su mu međunarodni odnosi, spoljna politika, politička istorija, geopolitika. Tečno govori engleski, a služi se i francuskim jezikom.

Zorana Koprivica

Zorana Koprivica je rođena 9. novembra 1996. godine u Zrenjaninu, Republika Srbija. Studentkinja je Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu, na smeru međunarodna politika.

Kao volonterka Kuće ljudskih prava i Građanske inicijative učestvovala je u događaju održanom u Beogradu „Međunarodna nedelja civilnog društva“. Polja interesovanja su joj istorija, kultura, spoljna i bezbednosna politika, oblast Severne i Južne Amerike kao i zemlje Evrope. Tečno govori engleski jezik.