Severna Dakota

Džon Henri Houven (R)

Džon Henri Houven (John Henry Hoeven) je član Republikanske partije. Rođen je 1957. godine u Bizmarku, glavnom gradu Severne Dakote. Po obrazovanju je ekonomista, a studirao je na Dartmut Koledžu (Darthmouth College) gde se specijalizovao za poslove administracije i bankarstva.

Pre političke karijere u Senatu bavio se bankarstvom, nastavjajući tradiciju svog oca. Bio je izvršni direktor mnogih banaka, bio je i direktor Državne banke Severne Dakote u periodu od od 1993. do 2000. godine. Nakon toga je započeo svoju političku karijeru i postao 31. senator Severne Dakote i na toj poziciji ostao narednih 10 godina, do 2010. godine. Houven je 2013. godine postao senator nakon što se tadašnji senator Kent Konrad penzionisao. Houven je reizabran 2016. godine.

Sa bogatstvom od oko 45 miliona dolara trenutno je jedan od najbogatijih senatora. Po svojim stavovima Houven je konzervativan političar. Protivnik je abortusa u svim slučajevima osim silovanja, incesta, i ako je majka u opasnosti. Protivi se istopolnim brakovima. Zalaže se za ograničenu migraciju.

Kevin Džon Kramer (R)

Kevin Džon Kramer (Kevin John Cramer) je član Republikanske partije. Rođen je 1961.godine u Roletu, Severna Dakota. Studirao je i diplomirao na Koledžu Konkordija (Concordia College) u Minesoti, a diplomu master menadžera je stekao na Univerzitetu Meri (University of Mary) u Bizmarku, Severna Dakota.

Kremer je predsedavao Republikanskom strankom Severne Dakote od 1991. do 1993. godine. Nakon toga bio je direktor za državni turizam u periodu od 1993. do 1997. godine, a nakon toga direktor ekonomskog razvoja od 1997. do 2000. godine. Takođe je bio član državne komisije za javne službe od 2003. do 2012. godine. Potom je izabran u Predstavnički dom, i tu funkciju obavljao do 2019. godine, kada postaje senator.

Po svojim stavovima, Kremer je konzervativan političar. Protivnik je abortusa, ograničenja nošenja oružja, istopolnih brakova. Poriče klimatske promene, i jedan je od najglasnijih podržavalaca Donalda Trampa.