Viskonsin

Ron Džonson (R)

Ronald Harold Džonson (Ronald Harold Johnson) je član Republikanske partije i senator iz Viskonsina od 3. januara 2011. Bez pređašnjeg iskustva, on je svoju političku karijeru započeo 2010. godine – iste godine kada je i postao član Senata Sjedinjenih Američkih Država, pobedom nad velikim konkurentom Rasom Fejngoldom. Njegove kritike upućene vladinim programima ekonomskih podsticaja naišle su na odobravanje birača, i od kada je preuzeo senatorsku funkciju, Džonson je glasao u skladu sa svojom reputacijom izrazitog konzervativca.

Podržao je nekoliko predloga zakona koji su trebali da dovedu do ukidanja Zakona o Pristupačnoj nezi, tzv. Obamakeru. Zbog pomenutog zakona, uputio je žalbu protiv federalne vlade, koju je 2015. godine Apelacioni sud Sjedinjenih Država odbacio.

Godine 2016. Džonson je otpočeo svoj drugi mandat na istoj poziciji, i iste godine, podržao kandidaturu sadašnjeg predsednika, Donalda Trampa (Donald Trump). Senator iz Viskonsina je kritikovao Predstavnički dom zbog pokretanja procesa impičmenta, i predvodio je istragu Senata o mogućem primanju mita od strane aktuelnog kandidata za predsednika, Džoa Bajdena (Joe Biden) i njegovog sina.

Na početku trenutnog, 116. saziva Kongresa, bio je predsednik Odbora za nacionalnu bezbednost, član Odbora za trgovinu, nauku i transport, Odbora za spoljne poslove i Odbora za budžet.

Tami Boldvin (D)

Tami Suzan Grin Boldvin (Tammy Suzanne Green Baldwin) je članica Demokratske partije i senatorka iz Viskonsina od 3. januara 2013. Rođena je 1962. u Medisonu, Viskonsin. Izabrana je 2012, reizabrana 2018, a aktuelni mandat joj ističe 3. januara 2025. Boldvin je prva deklarisana gej osoba u Senatu Sjedinjenih Američkih Država.

Nakon što je pohađala koledž Smit (Smith College), Boldvin je zvanje doktora pravnih nauka 1989. godine stekla na Univerzitetu Viskonsin-Medison. Svoju političku karijeru započela je 1992. godine, kada je postala članica Skupštine države Viskonsin, nakon čega je u periodu od 1999. do 2013. godine držala poziciju u Predstavničkom domu Sjedinjenih Američkih Država. Godine 2012. je u izbornoj trci završila ispred bivšeg guvernera Viskonsina, republikanca Tomija Tompsona.

Boldvinova se kao senatorka zalagala za zakone koji su se ticali prava na istopolne brakove, na sajber-nasilje, i zakona koji su štitili prava pripadnika LGBT populacije. Tokom predsedničkih izbora, ona je podržavala Hilari Klinton, nakon čijeg poraza je zauzela kritički stav prema novoizabranom predsedniku Donaldu Trampu, glasajući za njegov opoziv prilikom suđenja pred Senatom početkom 2020. godine. Ona je osudila i odgovor Trampove administracije na krizu i ekonomski pad koji su izazvani akturalnom pandemijom virusa korona.

Na početku trenutnog, 116. saziva Kongresa, bila je članica Odbora za aproprijacije, Odbora za trgovinu, nauku i transport i Odbora za zdravlje, obrazovanje, rad i penzije.