Zapadna Virdžinija

Džo Mančin (D)

Džozef Mančin treći (Joseph Manchin III) je član Demokratske partije i senator iz Zapadne Virdžinije od 15. novembra 2010.  Rođen je 1947. u Farmingtonu, Zapadna Virdžinija. Na funkciju senatora izabran je na specijalnim izborima nakon smrti Roberta Birda, dugogodišnjeg senatora iz ove države. Na izborima 2012. osvojio je puni mandat, reizabran je 2018. i mandat mu traje do 3. januara 2025.

Pohađao je Univerzitet Zapadne Virdžinije i 1970. godine diplomirao u oblasti poslovne administracije. Mančin je svoju političku karijeru započeo 1982. godine, kada je postao član Predstavničkog doma Zapadne Virdžinije, da bi nakon toga, između 1986. i 1996. godine služio kao član državnog Senata. Posle jednog neuspešnog pokušaja u trci za guvernera, Mančin je 2000. godine izabran za državnog sekretara Zapadne Virdžinije. Godine 2004, ponovo se kandidovao za guvernera – ovoga puta uspešno i na tom mestu ostao je do 2010. godine, kada je postao senator,

Mančin važi za jednog od najkonzervativnijih demokrata u Senatu i često se suprotstavljao politici i zakonodavstvu administracije predsednika Obame. Mančin je veliki zagovornik prava na posedovanje i nošenje oružja, a protivi se abortusu i istopolnim brakovima.

Na početku trenutnog, 116. saziva Kongresa, bio je član Odbora za pitanja veterana, Odbora za aproprijaciju, Odbora za oružane službe i Odbora za energetiku i prirodne resurse.

Šeli Mur Kapito (R)

Šeli Velons Mur Kapito (Shelley Wellons Moore Capito) je članica Republikanske partije i senatorka iz Zapadne Virdžinije od 3. januara 2015. Rođena je 1953. u Glen Dejlu, Zapadna Virdžinija, a u Senat je izabrana 2014. i tako postala prva žena izabrana na tu poziciju u istoriji ove države.

Nakon studija zoologije na Univerzitetu Djuk, master studije u oblasti obrazovanja završila je na Univerzitetu Virdžinije. Političku karijeru otpočela je 1996. godine, kada je postala članica Predstavničkog doma Zapadne Virdžinije, da bi 2000. godine njena kandidatura za Predstavnički dom Sjedinjenih Američkih Država bila uspešna. Važi za umerenu predstavnicu republikanaca, pa je njena podrška mnogim federalnim programima nailazila na osudu drugih članova partije. Liberali su kritikovali njeno protivljenje zaštiti životne sredine i promociji industije uglja, koja predstavlja okosnicu ekonomije Zapadne Virdžinije.

Na početku trenutnog, 116. saziva Kongresa, bila je članica Administrativnog odbora, Odbora za aproprijacije, Odbora za trgovinu, nauku i transport i Odbora za životnu sredinu i javne poslove.